Aromamixen

love-babyEssentiële oliën zijn 100% natuurlijke extracten uit bloemen, planten, vruchten en bomen en vormen de essentie van de plant. Iedere essentiële olie heeft zijn eigen geur en werking op fysiek en emotioneel niveau. Zo werkt lavendel ontspannend en bevordert een goede nachtrust. Mandarijn vrolijkt op en eucalyptus verruimt de luchtwegen. Tijm helpt bij hoesten en lemongrass bestrijdt nare luchtjes.

Speciaal voor de kinderopvang hebben wij 100% natuurlijke aromamixen gemaakt van verschillende essentiële oliën. De combinatie van geuren geeft een synergie-effect. De geuren zijn heerlijk zacht en onze favorieten!

♥ Relax Baby is een aromamix van kalmerende petitgrain en ontspannende tangerine voor een vrolijke en ontspannende sfeer.
♥ Droom Baby is een aromamix van slaapbevorderende lavendel en rustgevende mandarijn voor zoete dromen tijdens het middagslaapje.
♥  Puur Baby is een vitaliserende aromamix van zachte eucalyptus, tijm en munt. Deze essentiële oliën hebben een antivirale werking en geven verlichting in perioden van  hoesten, proesten en snottebellen.
♥  Love Baby is een troostende aromamix van ylang ylang, vanille en mandarijn bij verdriet, spanning en verlatingsangst en voor huilbaby’s. Ideaal voor de ochtend als jonge kinderen moeite hebben met afscheid nemen van papa of mama.
♥  Happy Nappy is een is een verfrissende aromamix van lemongrass, limoen en bergamot tegen nare luierluchtjes. Lemongrass en limoen zuiveren de lucht en geven een frisse geur in de groepsruimtes.

Prijzen aromalampen en aromamixen kun je zien in onze webshop: www.aromakids.nl

Meer over de essentiële oliën in de aromamixen:

CITROEN
Deze kleine groenblijvende boom groeit het hele jaar door in het Middellands Zeegebied. De geur is herkenbaar, levendig en fris. De essentiële olie wordt geperst uit de verse schillen. Citroen werk als een frisse wind door je hoofd. Je kunt citroenolie gebruiken bij verkoudheid, griep en algehele zwakte vanwege de vitaliserende eigenschappen. Citroen geeft vrolijkheid, verfrissing en helpt bij piekeren. In een aromalampje maakt citroenolie je wakker en alert, dus een perfecte olie om te verdampen als je kind moet studeren.

EUCALYPTUS (Smithhi)
Eucalyptus is een van de snelst groeiende en hoogste bomen ter wereld. Ze groeien voornamelijk in Australie en worden vaak bewoond door koala’s. Koala’s eten graag de bladeren van de eucalyptusboom. De essentiële olie wordt gewonnen uit de bladeren. De geur is fris, medicinaal en verkwikkend. Een heerlijke verfrissende olie bij verkoudheid, griep, sinusitus, hoesten, benauwdheid, hoofdpijn vanwege de zuiverende, antibacteriele en koortsverlagende eigenschappen van deze essentiële olie. Er zijn verschillende soorten maar voor kinderen is alleen Eucalyptus Smithhi of Radiata geschikt.

KRUIZEMUNT
Kruizemunt ruikt fris naar kauwgom. Het helpt de lucht te zuiveren bij verkoudheid en griep. Bij koorts en hoofdpijn werkt kruizemunt lekker verkoelend. Ook bij misselijkheid brengt de geur van kruizemunt verlichting. Voor kinderen gebruik je altijd kruizemunt omdat dit een zachtere muntsoort is.

LAVENDEL
Franse lavendel is een zeer geliefde essentiële olie. Deze olie wordt gewonnen uit de bloemen. De geur is lieflijk, aromatisch en fris. Lavendelolie kan helpen bij slaapproblemen, onrust, stress, huidproblemen, prikkelbaarheid, buikpijn en verkoudheid. Een toverolietje voor de huid. De enige olie die je puur op de huid mag gebruiken bij wondjes (1 druppel).

MANDARIJN
Mandarijn is een echte kinderolie. De geur is zacht, delicate, warm en één van de zoetste oliën. De olie wordt gewonnen uit de schillen van de mandarijnvrucht. Mandarijn brengt een speelse creativiteit en onbezorgdheid in je kind naar boven. Daarnaast vrolijkt mandarijn op en helpt spanning verminderen. In een bad of massage kan deze essentiële olie helpen bij buikpijn of om lekker te slapen.

 

 

 

 

Advertenties