Over Marcia

View More: http://kroonmomentnl.pass.us/marciaTien jaar geleden werd ik in Canada verliefd op aromatherapie. In de adembenemende natuur vond ik kleine bergwinkeltjes vol heerlijke geurende oliën en huidproducten gebaseerd op aromatherapie. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Een paar maanden later besloot ik mijn marketingjob op te zeggen en een opleiding voor aromatherapeut te gaan volgen. Ik kreeg de smaak flink te pakken en startte in 2006 mijn eigen kinderpraktijk.

Mijn ouders woonden in Amerika en daar specialiseerde ik mij verder in aromatherapie voor baby’s en kinderen. In 2008 kreeg yoga mijn interesse dus volgde ik een docentenopleiding Peuter, Kleuter & Kinderyoga. Ik gaf met veel plezier yogales aan kinderen, ouders en op kinderdagverblijven en deed veel ervaring op in mijn eigen kinderpraktijk. Met aromatherapie voor de kinderopvang ben ik in 2009 gestart.

Door mijn liefde voor Azië, werd ik geïnspireerd om mezelf verder te ontwikkelen. In mijn vak maak ik een combinatie van Oosterse en Westerse gezondheid: body, mind & soul. Zo zie ik bijvoorbeeld bij kinderen met buikpijn dat er vaak een emotionele oorzaak (spanning) aan ten grondslag ligt. Maar ook huidproblemen zoals eczeem en acné kunnen vaak verholpen worden met aromatherapie en voeding. In 2015 schreef ik mijn eerste boek over aromatherapie, Mama’s Toverboek: http://www.marciakorenhof.com. En richtte ik de eerste natuurlijke Kindergezondheidswinkel in Nederland op: www.aromakids.nl

Mijn andere grote passie heeft ook met geuren en aroma’s te maken: koken. De liefde voor koken heb ik van mijn moeder geërfd. En met drie opgroeiende jongens die altijd hongerig zijn, is het een dankbare liefhebberij. Ik kan uren in de keuken allerlei recepten uitproberen. Ik ben dol op kruiden en houd van puur en gezond koken. Daarom besloot ik mijn visie op voeding te verruimen, mijn kooktalent verder te ontwikkelen en een opleiding voor Kinder(op)voedingscoach te volgen. Aromatherapie, (op)voeding en levensstijl: het is allemaal met elkaar verbonden!

Aromatherapie staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Daarom wil ik graag ieder kinderdagverblijf de magie van aromatherapie laten ontdekken!

Handtekening Marcia

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s