Workshops

Deze workshops kunnen georganiseerd worden in het kinderdagverblijf, voor de leidsters en/of als extra activiteit voor de ouders. Voor data mogelijkheden en meer informatie: info@marciakorenhof.com of 06-10119398.

Workshop: werken met aromatherapie in de kinderopvang
Als je hebt besloten om aromatherapie te introduceren in jouw kinderdagverblijf, is het een aanrader om deze workshop voor de leidsters te organiseren. Hoe meer beleving zij krijgen bij aromatherapie, hoe meer gedreven ze zullen zijn om het te gebruiken. Ze leren over de werking van geuren maar ook welke geur zij kunnen gebruiken voor ontspanning, rust, optimisme, vitaliteit en nare luchtjes. Ze leren geurspelletjes met de kinderen te doen, zodat ook de peuters kunnen laten kennismaken met de wereld van geuren. Ook geven we ontspannende oefeningen en tips voor kinderen.
Duur: 1,5 uur
Prijs: € 150,- excl. BTW
Aantal deelnemers: geen maximum
Doelgroep: leidsters

Workshop: natuurlijke baby huidverzorging
Veel babyhuidverzorgingsproducten bevatten stoffen die allergieën kunnen veroorzaken maar ook eczeem of luieruitslag kunnen verergeren. Wil jij weten welke producten je veilig kunt gebruiken voor je kindje? Welke producten je het beste kunt vermijden?  Wil je tips en ideeën om zelf natuurlijke baby huid producten te maken op een natuurlijke manier? En wil je leren hoe je babykwaaltjes zoals rode billen, luieruitslag, eczeem en berg kunt verlichten? Tijdens deze workshop leer je alles over jouw baby’s huid. Hoe werkt de baby huid? Wat heeft de baby huid nodig aan verzorging?  Wat kan wel en wat is beter om niet te doen. We kijken naar natuurlijke oplossingen / producten en geven je (aromatherapie) tips die je kunt gebruiken om:
♥ Billen te verschonen
♥ Rode billetjes te voorkomen en te behandelen
♥ In bad te gebruiken
♥ Huid en haren te verzorgen
Tevens leer je zelf een billen- of huidolie voor je kind te maken op basis van aromatherapie.
Duur: 2 uur
Prijs: € 25,- per deelnemer inclusief huidverzorgingsproduct
Aantal deelnemers: max. 12 personen
Doelgroep: ouders en leidsters

Workshop: baby- en kinderkwaaltjes natuurlijk genezen
Eerste Hulp bij Kinderkwaaltjes. Een interactieve workshop voor mama’s over kinderaromatherapie en de 10 meest voorkomende kinderkwaaltjes zoals eczeem, luieruitslag, ontstoken oogjes, verkoudheid, buikpijn, waterwratjes, oorpijn, pseudo kroep, waterpokken en darmkrampjes. Je leert hoe je deze op een natuurlijke manier kunt verlichten met aromatherapie en voeding!
Duur: 2 uur
Prijs: € 25,- per deelnemer inclusief een EHBK-olie
Aantal deelnemers: max. 12 personen
Doelgroep: ouders

Workshop: gezonde voeding voor peuters en kleuters 
Gezonde voeding levert alle voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en de normale ontwikkeling. Ook voorkomt gezonde voeding welvaartsziekte, zoals zwaarlijvigheid, tandbederf, hart- en vaatziekten, etc. Maar wat is nu gezonde voeding voor een jong kind. Waar moet je op letten? Welke voedingsstoffen zijn belangrijk? En wat doe je als je kind niet wil eten? Hoe maak je een maaltijd gezellig aan tafel? Tijdens deze workshop leer je wat gezonde voeding inhoudt zodat je er thuis mee aan de slag kunt. Je krijgt ook lekkere kinderrecepten mee zodat je kind bijvoorbeeld toch die gezonde avocado eet.
Duur: 2 uur
Prijs: € 19,95- per deelnemer
Aantal deelnemers: max. 20 personen
Doelgroep: ouders en andere geïnteresseerden

Workshop: yoga voor peuters en kleuters in de kinderopvang
Yoga is een leuke manier voor kinderen om het verschil te ontdekken tussen inspanning en ontspanning. Bij kinderyoga moet niet je niet denken aan mediteren in een lotushouding. Yoga is grappig, want kinderen leren gekke yogahoudingen, zoals de kameel, de kameleon, de leeuw, de slang, de dolfijn en de ondersteboven hond. De jonge yogi’s leren spelenderwijs houdingen en oefenen ongemerkt om bewuster te ademen. Ze verbeteren hun creativiteit, verhogen hun weerstand, vergroten hun zelfvertrouwen en maken vooral veel pret. Kinderyoga past in een tijd waarbij zelfs kinderen het druk, druk, druk hebben. De effecten van yoga zijn volgens een aantal Amerikaanse onderzoeken zeer positief. VOORDELEN VAN KINDERYOGA:
Kinderen leren zich beter te concentreren, krijgen meer zelfvertrouwen, worden krachtiger, leren beter samenwerken, leren grenzen stellen en bewaken, komen meer tot rust en voelen zich daardoor beter in hun vel, versterken het immuunsysteem, hoofd- en buikklachten verminderen.
Duur: 2,5 uur
Prijs: € 250,-  excl. BTW
Aantal deelnemers: max. 12 personen
Doelgroep: leidsters

 

 

Advertenties